Ebameeldiva lõhna ja tuleohu peamine põhjustaja kommertsköökides on määrdunud ventilatsioonitorustik.

Compact-seade
lahendab selle mure!

Ebameeldiva lõhna ja tuleohu peamine põhjustaja kommertsköökides on määrdunud ventilatsioonitorustik.

Compact-seade
lahendab selle mure!

Puhastamata, rasvane väljatõmbetorustik kujutab endast

asjatut riski

Lõhn ja tuleoht restoranides

Kui restoraniomanik ei suuda väljatõmbe ventilatsioonitorustikku puhtana hoida, võib selle tulemusena tekkida suur tuleoht.

Igal aastal laekub tuhandeid kaebusi restoraniomanikele, mille põhjus on väljatõmbetorustikest leviv lõhn. Olenevalt restorani tüübist võib see lõhn olla ümbruses ja elurajoonides suure ebameeldivuse põhjustaja. Lõhn ise aga pärineb mustast väljatõmbetorustikust.

Kolm olulisemat tegurit, mis mõjutavad restoranides toidulõhnade levimist, on köögi suurus, valmistatava toidu tüüp ja kasutatav köögitehnika.

Alltoodud tabelis on välja toodud lõhna kontsentratsioonid ja rasvasisaldus suitsus eri tüüpi restoranide puhul.

Kui aurustunud rasv liigub väljatõmbetorustikku, sadestub osa sellest sisepinnale. Aja jooksul koguneb sisepinnale paks sadestise kiht, mis lõhnab ebameeldivalt ja suurendab tuleohtu.

Lõhna konsentratsioon Rasvasisaldus
Toitlustusasutus Kirjeldus Madal Keskmine Kõrge Kõige kõrgem Madal Keskmine Kõrge Kõige kõrgem
Kohvik
Pitsarestoran maitsetaimed
Grillrestoran rasv
Prantsuse köök maitsetaimed/küüslauk
Itaalia köök maitsetaimed/küüslauk
Enamik pubisid rasv
Hiina restoran ingver, vürtsid, õli
Jaapani restoran vürtsid, õli
Lõuna-hiina (kantoni) restoran vürtsid, õli
India restoran vürtsid, õli
Tai restoran vürtsid, õli
Vietnami restoran vürtsid, õli
Kebabirestoran rasv, liha praadimine
Kanatoidurestoran õli, liha praadimine
Pubid (suur frititud toidu osakaal) õli, liha praadimine
Kiirtoidurestoran õli
Kiirtoidu-/burgerirestoran õli, liha praadimine

Tabelist selgub, et enamik restorane emiteerib keskmiselt kuni suures koguses lõhnu, kuid nende väljatõmbetorustike rasvaprobleemidega ei tegeleta. Teisalt ei pruugi äratõmbetorustike hooldamine olla tingimata kallis ega ajakulukas tegevus.

Väljatõmbetorustik võib kätkeda endas suuremat ohtu kui EBAMEELDIV lõhn

Tulekahjud saavad restoranides enamasti alguse köögist. Tulekahju tekkeks vajalikud komponendid on järgmised. Ümbritsevas õhus on piisavalt hapnikku, lahtine tuli toimib päästikuna, õli ja rasv moodustavad kütuse. Rasvade ladestumine väljatõmbetorustikus suurendab märkimisväärselt tuleohtu.

Peamine oht seisneb selles, et põlemisel võib väljatõmbetorustikus tõusta temperatuur 1000 ºC-ni ja sulatada köögis mõne minutiga kogu metallkonstruktsiooni. Väljatõmbetorustik on sageli raskesti juurdepääsetav, mistõttu on tule levikut veelgi raskem peatada. Selline tulekahju võib lõppeda ka inimohvritega. Kahjude likvideerimiseks tuleb tasuda suuri kindlustusmakseid. Statistiliselt kulub toitlustusettevõttel vähemalt kuus kuud, et tulekahju tagajärjed kõrvaldada.

Keskmise kommertsköögi väljatõmbesüsteemi tuleb puhastada kord iga kolme kuu järel. Ventilatsioonisüsteemi puhastamine on ebameeldiv ja kulukas töö. COMPACT-seade aitab ventilatsioonikanaleid pidevalt puhtana hoida, vähendades rasva ladestumist, sagedast puhastusvajadust ja märkimisväärselt tuleohtu restorani köögis.

MIKS TULEKS KÖÖGI VENTILATSIOONIKANALEID PUHASTADA?

Olukord

  • Rasv koguneb ventilatsioonikanalisse
  • Väljatõmmatav õhk lõhnab ebameeldivalt
  • See on põhiline probleem, millega restoranid kogu maailmas kokku puutuvad

Tagajärjed

  • Suur tulekahjuoht köögis
  • Kaebused naabruskonna elanikelt ebameeldiva lõhna üle
  • Sage käsitsi puhastamise vajadus
  • Restorani sujuva töö häirimine

Eelised

  • Tuleoht on vähendatud miinimumini
  • Tuntavalt madalam lõhnatase
  • Ohutu keskkonna sertifikaat on oluline hea kindlustuskaitse saamiseks
  • Pikeneb ventilatsioonikanali ja väljatõmbesüsteemi tööiga

Compact-seade pakub halva lõhna ja tuleohu ärahoidmiseks kaksiklahendust

– Puudub vajadus käsitsi hooldamiseks, köögis pole tööseisakuid

Kas soovite lisateavet selle kohta, kuidas saame aidata Teie köögi tööd tõhusamaks ja ohutumaks teha? Küsimuste korral võtke meiega ühendust või täitke allolev vorm.

Küsige hinnapakkumist